Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo de ger în toată țara. Temperaturile coboară sub - 20 grade. Cod portocaliu de viscol

Alertă meteo de ger în toată țara. Temperaturile coboară sub - 20 grade. Cod portocaliu de viscol

Ger și viscol se anunță pentru zilele următoare în România. Meteorologii au actualizat alertele și au emis noi atenționări Cod galben și portocaliu de ger și vânt puternic. În Carpații Meridionali și de Curbură se anunță rafale de 130 kilometri pe oră.

Alertă meteo de ger în toată țara. Temperaturile coboară sub - 20 grade. Cod portocaliu de viscol
de Andreea Cigolea    |    12 Feb 2021   •   12:20

În intervalul vineri ora 12:00 – luni ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Vreme deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața

O alertă Cod galben intră în vigoare vineri la ora 12:00 și expiră la ora 21:00, anunțând intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70...75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

La munte, vântul bate chiar şi cu 130 km pe oră, dar şi în restul ţării face ravagii. La Turnul Măgurele acoperişul unui bloc a fost luat pur şi simplu pe sus.

De asemenea, de vineri ora 21:00 până sâmbătă la ora 21:00, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90...100 km/h și va spulbera zăpada.

Alerta Cod portocaliu începe vineri la ora 12:00 și se termină la ora 23:00. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

×
Subiecte în articol: ger meteo
Parteneri
Este haos pe şosele şi în vămi. Circulaţia este infernală!
x close