Antena 3 CNN Meteo Alerta meteo de ninsori abundente și viscol, extinsă până vineri 

Alerta meteo de ninsori abundente și viscol, extinsă până vineri 

Meteorologii au extins avertizarea Cod galben de ploi, ninsori abundente pentru nordul Olteniei, al Munteniei și sud-vestul Moldovei până vineri la ora 18.00. Potrivit unei informări meteo, se anunță ploi și vânt tot până vineri seară în sudul, estul și centrul țării.

Alerta meteo de ninsori abundente și viscol, extinsă până vineri 
de Andreea Cigolea    |    10 Dec 2020   •   11:57

Informarea meteo este în vigoare în intervalul miercuri ora 11:00 – vineri ora 18:00 și anunță în sudul, estul și centrul țării ploi în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70...80 km/h.

Avertizarea Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18:00 și expiră vineri la ora 18:00

În nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Moldovei sunt anunțate ploi importante cantitativ. Ploile vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80...90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

Prima alertă meteo emisă miercuri de ANM era în vigoare de miercuri ora 17.00 până vineri ora 15:00.

Vreme mohorâtă și rece în București 

Meteorologii anunță vreme mohorâtă cu ploi și temperaturi de 8 - 9 grade pentru București. Conform prognozei meteo speciale pentru Capitală, emisă joi, începând din aceeași zi, de la ora 11:00 până vineri dimineață, vremea se va menține închisă și se va încălzi.

Temporar va ploua, mai ales seara și noaptea și se vor acumula cantități de apă, în medie, de 10...12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de 5...6 grade.

Vineri, cerul va fi mai mult noros și va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale de până la 30...35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

×
Subiecte în articol: meteo
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine este Marina Pandarof, blonda care i-a făcut lui Coldea intrarea în lumea arabă
x close