Antena 3 CNN Meteo Jumătate din țară este sub atenționare de ninsoare și viscol. Vânt și ceață în București

Jumătate din țară este sub atenționare de ninsoare și viscol. Vânt și ceață în București

Jumătatea de Vest a țării este, sâmbătă, sub atenționare cod galben de ninsoare și viscol, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Jumătate din țară este sub atenționare de ninsoare și viscol. Vânt și ceață în București
Sursa foto: getty images
de Alexandra Dima    |    08 Ian 2022   •   10:37

În Banat, Crișana, Maramureș și local în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă în medie de 10 - 15 centimetri.

În Carpații Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 - 65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali unde va fi viscol.

În restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte și izolat se va produce polei, iar în prima parte a intervalului va mai ninge, cu precădere în dealurile sudice.

Codul galben este în vigoare de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 10.00.

Vreme instabilă în Capitală: precipitații, vânt și ceață

Vremea va fi închisă și se vor semnala precipitații mixte în Capitală, sâmbătă, avertizează meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi închisă și trecător se vor semnala precipitații mixte. Temperatura aerului va crește ușor până duminică, la ora 10.00, până la 1 - 2 grade ziua, iar noaptea spre 3 - 4 grade.

Vântul va sufla slab și moderat. La sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

×
Subiecte în articol: meteo ninsoare
Parteneri
Ce au descoperit seismologii după cutremurele din vestul ţării
x close