Antena 3 CNN Meteo Alertă de vreme extremă în jumătate din țară! Unde sunt așteptate ploi și vijelii | Director ANM: "Precipitațiile pot fi însoțite de căderi de grindină"

Alertă de vreme extremă în jumătate din țară! Unde sunt așteptate ploi și vijelii | Director ANM: "Precipitațiile pot fi însoțite de căderi de grindină"

Jumătate din țară se află sub alertă de ploi și vijelii, iar meteorologii avertizează că vremea extremă se va menține în continuare.

Alertă de vreme extremă în jumătate din țară! Unde sunt așteptate ploi și vijelii | Director ANM: "Precipitațiile pot fi însoțite de căderi de grindină"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2023   •   16:36

Ciclonul mediteranean a lovit România, iar meteorologii au emis un cod portocaliu şi un cod galben de ploi torenţiale şi furtuni pentru mai multe județe din țară.

Elena Mateescu, director general al ANM, a explicat când se vor opri ploile și cum va fi vremea în zilele următoare.

"Până în această seară, la ora 21, avertizarea meteorologică de Cod portocaliu vizează, în mod deosebit, județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin, dar și zona montană a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba.

Ne așteptăm ca până în această seară să cumulăm din nou cantități de precipitații care să înregistreze valori cuprinse între 30-40 de litri pe metrul pătrat, izolat, peste 50 de litri pe metrul pătrat, în intervale scurte de timp.

Citește și: Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale de până la 50 de l/mp şi furtuni. Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Precipitațiile pot fi însoțite, de asemenea, de intensificări ale vântului, și nu în ultimul rând, de căderi de grindină.

Rămâne în vigoare, până mâine, la ora 23:00, și atenționarea meteorologică de Cod galben, care vizează tot partea de sud-vest, vest, centru și nord-vest a țării. Instabilitatea atmosferică rămâne un mod de manifestare și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

Din punct de vedere termic, ne apropiem de mediile datei din calendar, anume maxime de 21-31 de grade, care se vor remarca și la începutul săptămânii viitoare", a spus Elena Mateescu, director general al ANM.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close