Antena 3 CNN Meteo Alerte meteo de vreme rea! ANM a emis mai multe avertizări de ninsori, ploi și polei

Alerte meteo de vreme rea! ANM a emis mai multe avertizări de ninsori, ploi și polei

Meteorologii au emis, luni, o informare de ploi, ninsori și polei, dar și trei alerte ce anunță ninsori, ploi și polei în 5 județe, până marți dimineață.

Alerte meteo de vreme rea! ANM a emis mai multe avertizări de ninsori, ploi și polei
Sursa foto: HEPTA
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2021   •   10:30

În intervalul luni ora 10:00 – marți ora 8:00 este în vigoare o informare meteo de precipitații moderate cantitativ și polei, în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ.

În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

O alertă Cod galben anunță, luni între orele 10:00 – 22:00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, ninsori și un strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

O altă alertă, tot Cod galben, anunță că, de luni ora 13:00 până marți ora 8:00, pentru cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Ultima avertizare Cod galben, în vigoare de luni ora 17:00 – marți ora 8:00, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.

Prognoza specială pentru Bucureşti, se mentine riscul de polei 

Meteorologii anunță cer noros, ploi și burniță în București, până marți dimineață.

Potrivit prognozei meteo pentru Capitală, în vigoare de luni ora 10.00 până marți la ora 8.00, cerul va fi noros și vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță, iar probabilitatea pentru depuneri de polei va fi temporar ridicată.

Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura aerului se va menține în jurul valorii de 1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: meteo vreme rea polei ninsoare ploi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close