Antena 3 CNN Meteo Alerte meteorologice de caniculă și furtuni în România: Anunțul directorului ANM

Alerte meteorologice de caniculă și furtuni în România: Anunțul directorului ANM

Meteorologii au anunțat noi alerte meteo pentru România. Directorul Agenției Naționale de Meteorologie a explicat în direct la Antena 3 CNN ce urmează pentru țara noastră.

de Ioana Mircea    |    28 Aug 2023   •   14:12

Sunt alerte noi din partea meteorologilor. Se prelungește canicula, dar vin și furtuni puternice. Elena Mateescu a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre ce ne așteaptă în următoarele zile.

"Mâine vorbim, în special, de fenomene de instabilitate atmosferică, accentuată, în special în partea de sud-vest a țării, acolo unde va intra în vigoare și o avertizare meteorologică de cod galben, ce vizează intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, vijelii, cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în jumătatea de vest a țării pe parcursul nopții de marți spre miercuri. Până atunci vorbim de o vreme caniculară. Astăzi în aproape toată țara rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează intensificarea și extinderea valului de căldură, disconfortul termic accentuat", a explicat Elena Mateescu.

Citește și: Cod portocaliu și galben de caniculă! 30 de județe sunt vizate de avertizarea meteo ANM

Temperaturi maxime așteptate astăzi între 37, până la 39 de grade. Mâine valul de căldură va fi în restrângere.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close