Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo de ninsori și frig în Europa! Cod galben și pentru România

Alertă meteo de ninsori și frig în Europa! Cod galben și pentru România

Meteorologii au emis mai multe alerte pentru Europa, valabile astăzi și mâine, de vânt, ninsori, frig și ploi.

Alertă meteo de ninsori și frig în Europa! Cod galben și pentru România
de Laura Dinu    |    08 Mar 2023   •   12:28

Un cod roșu de vânt a fost emis pentru sudul Germaniei, meteorologii anunțând rafale de peste 130 km/h.  

Totodată, un cod portocaliu de ninsori a fost emis pentru Germania, Belgia, Olanda și Letonia. 

În Cehia a fost emis cod portocaliu de ploi și inundații, iar în Marea Britanie și Polonia, cod galben de ninsori și polei.  

În Franța și Spania este, în acest moment, cod galben de vânt puternic.  

Citește și: Avertizare meteo ANM de ploi şi vânt puternic în toată ţara. Cât timp ţine Codul galben

Vreme rea și în România

Și în România a fost emisă o informare meteo de vânt puternic și ploi, valabilă de miercuri ora 12:00, până vineri, ora 02:00. 

Pasajul unui ciclon pe la nord de țara noastră va aduce atât o încălzire a vremii, cât și ploi puternice în unele regiuni, intensificări ale vântului și o creștere a gradului de instabilitate atmosferică. 

După o dimineață cu temperaturile pozitive în aproape toată țara, în cursul zilei de joi, 9 martie, sunt așteptate averse de ploaie pe areale extinse în vestul, nordul și sud-vestul țării. Astfel de fenomene se vor produce și în celelalte regiuni, dar pe suprafețe mai restrânse. 

Local, în special în Banat, sudul Crișanei și, izolat, în Oltenia, după-amiaza aversele pot fi însoțite și de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și căderi de măzăriche sau grindină mică. 

Cantitățile de precipitații vor depăși, local, 10 - 20 l/mp, în timp ce în zonele de munte, mai ales în vestul Carpaților Meridionali, se vor atinge până la 30 - 50 l/mp. La altitudini de peste 2000 de metri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. 

De asemenea, vor fi intervale cu vânt mai puternic în vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală de până la 50 - 60 km/h în Crișana și nordul Munteniei, și 70 - 90 km/h în zonele de munte, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: vremea Europa
Parteneri
Vremea se schimbă radical! Ninsori și ploi în mai multe regiuni
x close