Antena 3 CNN Meteo Informații de ultimă oră despre ciclonul format în Marea Neagră

Informații de ultimă oră despre ciclonul format în Marea Neagră

Încă un dezastru s-a abătut asupra Turciei, după incendiile devastatoare care au ucis opt oameni. Alina Şerban, meteorolog ANM a spus că ciclonul format în Marea Neagră şi care a făcut dezastru în Turcia, nu va afecta România, însă masa de aer cald se va intensifica în următoarele zile.

Informații de ultimă oră despre ciclonul format în Marea Neagră
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Aug 2021   •   18:19

"Acest ciclon nu va afecta România. Într-adevăr, în partea centrală a Mării Negre se regăseşte un nucleu de presiune scăzută denumit ciclon, dar fără legătură cu ciclonul tropical, care determină astfel de fenomene, în mod deosebit, cantităţi importante de apă, prin poziţia pe care o are deasupra Mării Negre, deci foarte multă umezeală.

Este foarte activ în zona ţărilor riverane, Mării Negre din jumătatea estică a acesteia. Practic, în nordul Turciei, în zilele următoare, pentru că se menţine pe aceeaşi poziţie şi mai mult de atât, chiar se intensifică şi va determina de această dată ploi abundente în sudul Rusiei. Este foarte activ şi la momentul acesta. Nu numai prin cantităţi importante de apă, prin furtuni, prin frecvente descărcări electrice, vijelii. Este foarte violent, într-adevăr.

În România, nu, pentru că aşa cum spuneam, poziţia lui se regăseşte în zona centrală a Mării Negre, afectează jumătatea estică a Mării Negre. În România, în schimb, nu va ajunge, nu îl ajută ciculaţia care este de această dată sud-vestică şi pe cale de consecinţă, în România va ajunge, se va intensifica masa de aer cald, prezentă în momentul acesta pe partea de sud a continentului european, cu un maxim de intensitate, în zona Spaniei, unde, în zilele următoare temperaturile maxime vor atinge 45-46 de grade, temperaturi măsurate la umbră, bineînţeles.

La începutul săptămânii viitoare, în mod deosebit, se va intensifica şi în zona ţării noastre. Încă de sâmbătă vom avea în zona ţării noastre, în partea de sud-vest, codul galben de caniculă a fost restrâns pentru câteva judeţe. Deci sâmbătă se va extinde din nou. Începe cu temperaturi de 35 de grade, de caniculă în partea de vest a teritoriului, duminică în extindere, în sud şi în vest. Luni şi marţi în extindere în toată ţara şi mai mult decât atât, în intensificare.

Marţi ne aşteptăm la temperaturi maxime de 37-39 de grade, deci din nou disconfort termic accentuat pentru jumătatea de sud-vest a ţării.

Nici restul teritoriului nu va sta prea bine, pentru că această masă de aer cald va cuprinde toată ţara şi va determina vreme călduroasă în celelalte regiuni, adică temperaturi de peste 30 de grade", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close