Antena 3 CNN Meteo Meteorologii au anunțat când vine căldura în țara noastră. Vremea de Paște și 1 mai

Meteorologii au anunțat când vine căldura în țara noastră. Vremea de Paște și 1 mai

Vreme rece în toată țara, ninge ca în mijlocul iernii în unele zone, însă meteorologii vin cu vești bune.

de Laura Dinu    |    22 Apr 2024   •   15:34

Mai este puțin până când românii se vor bucura de o binemeritată minivacanță de Paște, însă vremea de afară îi împiedică să își facă prea multe planuri pentru zilele libere. 

Meteorologii spun însă că în weekend se va simți o schimbare semnificativă a temperaturilor. 

Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare. 

”Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimări meteorologice pentru următoarele două săptămâni. Cu mențiunea că acestea se raportează la medii, atât în ceea ce privește temperaturile, cât și precipitațiile.

Vom avea variații termice în săptămâna aceasta, de la o zi la cealaltă, de la o regiune la cealaltă, până vineri aș putea spune. Vorbim de variații din punct de vedere termic, temperaturi maxime între 10 până la 20...22°, dar acesta vor varia de la o regiune la cealaltă.

Vom avea 20 sau poate ușor peste 20° în partea de vest a țării, apoi în sud și în est, însă în weekend se încălzește, sau începând de sâmbătă se încălzește în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor depăși cam peste tot 20° și vor atinge valori de 25...26 °C”, a explicat Alina Șerban la Antena 3 CNN. 

”Dacă privim la intervalul 1 - 6 mai, vom vedea, raportat la medie, că temperaturile vor fi în scădere în toată țara, astfel încât la momentul acesta estimările, soluțiile modelelor ne dau o estimare de răcire pe acel interval. Nu pare foarte drastică, dar nu va mai fi comparabilă cu intervalul de dinainte în care temperaturile maxime se pare că vor atinge valori de până la 27° C.

Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor străbate teritoriul țării noastre, vor traversa țara noastră periodic, prin sisteme frontale, astfel încât se vor semna cam în toate regiunile, pe aproape tot intervalul și foarte probabil săptămâna aceasta să devină și însemnate cantitativ, peste 15, 20, chiar 30 l/mp.

Și în zona capitalei vom avea variații termice de la o zi la cealaltă, temperaturile vor varia săptămâna aceasta de la 15...16° la 20...21°, se încălzește destul de mult în weekend și la începutul săptămânii următoare și din nou, în intervalul 1-6 mai, în capitală se mai răcește. Și aici vor apărea ploile, din când în când, însă nu vor fi de lungă durată”, a mai spus meteorologul ANM. 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban prognoză meteo ANM vremea
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close