Antena 3 CNN Meteo ANM, alertă nowcasting de ploi şi vijelii în mai multe zone din ţară. Când revine canicula

ANM, alertă nowcasting de ploi şi vijelii în mai multe zone din ţară. Când revine canicula

Trei judeţe sunt sub avertizare imediată de ploi şi vijelii, marţi dimineaţă. Vremea va fi caldă în întreaga ţară, dar instabilă.

ANM, alertă nowcasting de ploi şi vijelii în mai multe zone din ţară. Când revine canicula
Sursa foto: Jenny Evans/Getty Images
16 Aug 2022   •   08:50

Meteorologii au emis în această dimineață două avertizări nowcasting - cod galben de ploi și vijelii, valabile până la ora 9 pentru județele Botoșani, Suceava și Neamț. Acolo vor fi averse torențiale ce vor determina acumulări de apă de până la 35 de litri pe metrul pătrat va cădea grindină de mici dimensiuni și vorbim chiar și despre vijelii.

Dar știrea zilei, este faptul că se întoarce canicula.

Începând de mâine disconfortul termic va deveni accentuat în zonele sudice și vestice și deja vom vorbi despre caniculă pe arii restrânse mâine dar de mâine încolo, această aria lor a caniculei se va extinde în majoritatea zonelor din sudul și din vestul țării.

Temperaturile maxime de astăzi vor fi încadrate între 24 și 34 de grade Mâine urcă până la 36 de grade, iar vineri maximele vor fi cuprinse între 29 și 39 de grade. 

Așadar, disconfortul termic va fi unul foarte accentuat. Temperaturile pe care le vom resimți noi vor fi mai ridicate decât ce indică termometrele.

Nu scăpăm de ploi, astăzi ele vor fi prezente în zonele montane submontane, în centrul, nordul și estul țării. Acolo vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Meteorologii prognozează acumulări de apă de până la 40 de litri pe metrul pătrat în anumite zone și izolat vor fi chiar și condiții de grindină.

Vor fi 27 de grade la Sibiu și Cluj-Napoca, cel mai cald în vestul țării, 33 de grade Arad și Timișoara, 32 de grade Craiova și o maximă de 30 de grade pe litoral.

În Capitală, astăzi este cât de cât plăcut din punct de vedere termic, aerul este încă respirabil. Maxima nu trece de 33 de grade la amiază, însă de mâine încolo se încălzește și în București, iar joi vorbim deja despre caniculă, așadar disconfort termic accentuat și în zona Capitalei.

La malul mării, sunt așteptate ceva ploi astăzi în a doua parte a zilei în special, ele este posibil să fie însoțite de descărcări electrice, însă maxima nu trece de 30 de grade la amiază la munte este mai frig și acolo va ploua ceva mai mult.

Cantitățile de apă vor fi însemnate și posibil și vitezele vântului să fie ceva mai mari.

O maximă de 19 grade la Sinaia, 23 de grade Predeal și doar 13 în Ceahlău. 

×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close