Antena 3 CNN Meteo România, sub urgia naturii. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

România, sub urgia naturii. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Trei sferturi din ţară sunt sub avertizare meteo de cod galben de vreme rea, iar izolat meteorologii emit pe perioade scurte de timp coduri portocalii de ploi şi vijelii. Cum va fi vremea în perioada următoare ne spune Elena Mateescu, director ANM.

România, sub urgia naturii. Directorul ANM anunţă prognoza meteo
Sursa foto: Facebook Adrian Dafinoiu
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2022   •   16:46

"Vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben care rămâne în vigoare până la ora 22:00.

Este valabilă pentru aproape toată ţara, dar mai ales pentru zona de sud, centru-est şi nord-est a ţării, acolo unde instabilitatea atmosferică va fi caracterizată de averse torenţiale şi intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vot depăși 20-30 l/mp, iar pe intervale scurte chiar 40-50l/mp în condițiile în care media climatologică a celei mai ploioase luni iunie din ţara noastră este de 90-95 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi de interes şi pe parcursul zilei de mâine, însă nu la cotele pe care le-am înregistrat în această săptămână, mai ales în partea de sud, centru şi în zona de munte.

Aceste atenționări meteorologice au fost dublate de mesajele de avertizare meteorologică de vreme severă imediată nowcasting de cod portocaliu sau roşu dacă s-a impus.

Din punct de vedere termic consemnăm o vreme caldă, mai ales în partea de sus, sud-est. Şi mâine rămânem în același ecart de temperaturi cu vreme în încălzire", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3. 

Avertizare meteo de vreme severă. Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, în același interval, vremea va fi normală sub aspect termic, dar în general instabilă. Vor fi înnorări și perioade cu averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi de 2-6 l/mp și izolat peste 10-20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special asociate ploilor. Temperatura maximă va fi de 25-27 de grade.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM cod galben
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close