Antena 3 CNN Meteo România, sub urgia naturii. ANM anunţă 7 avertizări de tip nowcasting de cod portocaliu de vreme rea | Ce zone sunt vizate

România, sub urgia naturii. ANM anunţă 7 avertizări de tip nowcasting de cod portocaliu de vreme rea | Ce zone sunt vizate

Aproape întreaga ţara se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vijelii, iar veștile pentru perioada următoare nu sunt bune. Iată prognoza meteo actualizată.

România, sub urgia naturii. ANM anunţă 7 avertizări de tip nowcasting de cod portocaliu de vreme rea | Ce zone sunt vizate
Sursa foto: Colaj captură video Antena 3 | Facebook
de Claudia Popovici    |    14 Aug 2022   •   17:09

"Vorbim la această oră de 7 coduri de tip nowcasting de cod portocaliu valabil pentru Mehedinţi, Mureş, Maramureş, Vrancea , Constanța, Botoşani, Iaşi, acolo unde cantitățile de apă pe secvențe foarte scurte de timp de la 16:30 -17:30 pot cumula valori de peste 35-40 de litri /mp.

De asemenea, până mâine la ora 22:00 vorbim şi de o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează întreaga ţară pentru perioade de instabilitate atmosferică temporar accentuată, perioadele fiind caracterizate de averse torenţiale care pot cumula valori de peste 35-40 de litri /mp, izolat 50-70 de litri /mp.

Am avut în vigoare pentru localități din Olt şi Vâlcea avertizări de cod roşu. Au cumulat în zonă cantități de peste 50 de litri /mp, în condițiile în care în ultima oră în acea zonă deja se acumulase o cantitate echivalentă. 

De la mijlocul săptămânii viitoare avem temperaturi în creştere de la o zi la alta pentru că o masă de aer cald  de origine nord africană va duce din nou un val de căldură în zona ţării noastre cu valori de temperaturi la umbră de peste 37 de grade", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3. 

ANM a emis astăzi 24 de mesaje de avertizare nowcasting

  • 2 avertizări Cod roşu

  • 11 avertizări de Cod portocaliu

  • 10 avertizări de Cod galben,

iar fenomenele sunt în extindere şi intensificare în est, sud-est, centru şi la munte. 

Cod roșu de ploi în județul Cluj

 Meteorologii au emis duminică după-amiaza o avertizare Cod roșu de ploi valabilă în județul Cluj.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Fizeșu Gherlii și Aluniș din județul Cluj.

În aceste zone se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, după ce în zona avertizată în ultima oră s-au cumulat peste 45 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 19.00.

×
Subiecte în articol: ANM cod portocaliu de inundatii canicula
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close