Antena 3 CNN Meteo România, măturată de vijelii puternice. De mâine revine canicula | ANM anunţă prognoza meteo

România, măturată de vijelii puternice. De mâine revine canicula | ANM anunţă prognoza meteo

Este cod de ploi și furtuni în mai mult de jumătate de țară. De mâine revine şi canicula. Iată prognoza meteo actualizată.

România, măturată de vijelii puternice. De mâine revine canicula | ANM anunţă prognoza meteo
Sursa foto: freeimages.com
de Claudia Popovici    |    16 Aug 2022   •   17:27

"Într-adevăr, dacă astăzi am mai avut instabilitatea atmosferică în nordul, centrul, estul teritoriului și în partea de sud și de vest vreme destul de frumoasă, cu temperaturi chiar ușor, în creștere față de ieri spre o vreme călduroasă, de mâine temperaturile vor crește treptat dinspre vestul țării, în partea sudică.

Astfel vorbim de vreme caniculară, adică maxime de 35 și peste 35 °. Ne așteptăm ca mâine valori de 35-36 ° să se înregistreze în regiunile vestice și în extremitatea sudică a României, iar joi și vineri, în extindere multe valori de 35 în jumătatea sudică, iar în cea vestică spre 38-39 ° şi vorbim de temperaturi maxime estimate a se înregistra la umbră.

În consecință, disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat. Şi ploile mai apar pe aici pe colo, mai ales în după-amiaza zilei de mâine în regiunile nord estice.

Vor fi din nou asociate cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv descărcări electrice, vijelii și chiar căderi de grindină și cantitățile de apă mai pot depăși 30-40 de litri pe metrul pătrat, cu precădere în regiunile nord-estice, pentru că în rest vor fi pe arii mai puține.

Iar până vineri, din ce în ce mai puține, pentru că acest pasaj cu vreme caldă, tot mai caldă, va fi destul de des scurt, aș spune, în weekend se răcește din nou și apar ploile care par a fi mai consistente și pe arii mai extinse", a spus Alina Șerban, meteorolog, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: ANM Alina Şerban
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close