Antena 3 CNN Meteo Un nou val de aer polar loveşte România! Ce zone din ţară vor avea cele mai scăzute temperaturi | ANM, prognoza meteo actualizată

Un nou val de aer polar loveşte România! Ce zone din ţară vor avea cele mai scăzute temperaturi | ANM, prognoza meteo actualizată

Un nou val de aer polar se apropie de țara noastră. ANM anunţă ce zone vor avea temperaturile cele mai scăzute. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

Un nou val de aer polar loveşte România! Ce zone din ţară vor avea cele mai scăzute temperaturi | ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    02 Feb 2023   •   18:03

"Această masă de aer foarte rece se va resimți cel mai bine sâmbătă noaptea și apoi duminică, luni și marți în condițiile în care temperaturile vor scădea treptat și foarte mult.

Nopțile vor deveni geroase în jumătatea de vest a teritoriului, în mod deosebit și pe arii mai restrânse în rest.

Mâine și chiar și sâmbătă vorbim de temperaturi totuși plăcute pentru această perioadă, temperaturi maxime ce vor mai atinge valori de 7-8 grade în partea de sud a teritoriului.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România, în weekend

Sâmbătă la fel, în jumătatea de sud va fi destul de bine, tot cu valori de 7-8 grade, însă sâmbătă spre duminică se va răci semnificativ în regiunile intracarpatice, acolo unde temperaturile minime de această dată vor atinge pragul gerului, adică valori de -10 grade și chiar vor coborî sub acestea, în timp ce în restul teritoriului vor fi ușor negative. Duminică, luni spuneam, ziua chiar temperaturile vor fi foarte scăzute.

Un nou val de aer polar loveşte România! ANM, prognoza meteo actualizată

Temperaturile maxime vor fi negative în aproape toată țara, cu valori de la -7 minus 6 grade în depresiuni, la cel mult 0-2 grade pe aici, pe colo, în partea de sud a teritoriului, iar în nopțile sâmbătă spre duminică, duminică spre luni și luni spre marți vor fi geroase în mare parte din țară.

Spuneam temperaturi de - 10 și sub -10 până la -17 -18 grade foarte probabil în depresiuni. Puțin mai cald de atât, dar tot negativ, aș putea spune.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România, pe litoral

În regiunile sud-estice pe litoral, valorile vor fi de -3 -2 grade mai mult decât atât, vântul va prezenta intensificări începând chiar de sâmbătă la regiunile vestice inițial, apoi și în celelalte regiuni, astfel încât aceste temperaturi, care sunt estimate pentru adăposturile meteorologice resimțite, vor fi cu mult mai mici de atât.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România, când vin ninsorile

Și ninsorile vor apărea în toate regiunile dinspre vest, nord-vest către sud-est. Acest lucru se va întâmpla chiar de mâine până sâmbătă seară astfel încât se va depune un strat nou de zăpadă cam în toate regiunile și cu mult mai consistent în zonele montane, în care, de altfel, vântul prezintă și la momentul acesta și va continua să prezinte intensificări, cu rafale mari pe creste de peste 70-80-90 de kilometri pe oră, astfel încât ninsoarea va fi viscolită", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close