Antena 3 CNN Meteo România, sub avertizare de vreme rea | ANM anunţă prognoza meteo actualizată | Cum va fi vremea în acest weekend

România, sub avertizare de vreme rea | ANM anunţă prognoza meteo actualizată | Cum va fi vremea în acest weekend

Jumătate de țară rămâne până mâine sub avertizare cod galben și portocaliu de vreme rea. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată. Ce ne aşteaptă în acest weekend şi care sunt predicțiile meteo pentru Sărbătorile de Paşte,

de Claudia Popovici    |    06 Apr 2023   •   17:26

"Până sâmbătă vorbim de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, pentru că valorile de temperaturi la nivelul maximelor vor rămâne unele coborâte.

Discutăm de valori care la scara întregii țări se vor situa între -1 grad, până la cel mult 10-11 grade Celsius.

De altfel, și pe parcursul zilei de azi observăm diferențe semnificative între regiunile nordice, centrale ale țării, acolo unde valorile de temperaturi nu au depășit zero unu 2 grade, în timp ce în sud consemnăm valori de nouă 10-12 grade. De duminică, vremea va continua să se încălzească ușor.

Valorile termice se vor situa, în general, între 8-16 grade chiar și minimele, pe parcursul nopților vor crește, consemnând valori de minus trei până la șapte 8 grade.

ANM, noi avertizări meteo cod portocaliu de vreme rea în România

Până în această seară vorbim de o atenționare meteorologică de cod portocaliu la ora 20:00 rămâne în vigoare pentru județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș, pentru că va mai ninge viscolit.

Vizibilitatea va fi una redusă, intensificările de vânt cu viteze de 55-65km/h.

ANM, noi avertizări meteo cod galben de vreme rea în România

În restul țării, respectiv în nordul, centrul Moldovei sau în Maramureș, Transilvania și nordul Crișanei, precum și zona de munte.

Discutăm de o avertizare meteorologică de cod galben. Vorbim și aici de viteze de 40-60km/h viscolind temporar ninsoarea, așa cum menționam, din păcate, pentru zonele în care am avut pe parcursul nopții care a trecut, două atenționări meteorologice de cod roșu pentru județele Botoșani, Suceava, Neamț și Iași.

Primele atenționări de cod roșu emise de Administrația Națională de Meteorologie într-o lună aprilie. Din păcate, aici stratul de zăpadă este unul consistent, peste 25-57 de cm măsurat în platformele meteorologice, dar cu siguranță troienele sunt mult mai mari.

Considerând vitezele care au determinat spulberarea stratului prezent pentru săptămâna viitoare.

ANM, prognoza meteo de Paşte

În săptămâna mare datele așa cum am spus pentru prima parte a săptămânii, valori de temperaturi ușor în creștere 8-16 grade.

Vorbim de un episod în special începând de luni, în care este posibil luni și marți, deci primele zile din săptămâna viitoare să consemnăm, cu precădere în partea de vest-sud-vest a țării, la început, apoi și în restul țării, în special în jumătatea estică, valori de precipitații însemnate cantitativ.

Așadar, și pentru săptămâna viitoare, la începutul săptămânii, o atenție deosebită. După care a 2-a parte a săptămânii, începând de joi, vreme în ameliorare și cu temperaturi în creștere de la o zi la alta, cu valori de până la 17-18 grade, inclusiv în Capitală, inclusiv în ziua de duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști. 

Cu siguranță vom emite o prognoză specializată mâine și pentru sărbătoarea Floriilor și săptămâna viitoare, pentru sărbătoarea Sfintelor Paști", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close