Antena 3 CNN Meteo Schimbări radicale ale vremii în România. Elena Mateescu anunţă prognoza meteo actualizată

Schimbări radicale ale vremii în România. Elena Mateescu anunţă prognoza meteo actualizată

Zone extinse din țară sunt din nou sub viscol puternic. Zeci de mașini au rămas blocate în zăpadă, iar un microbuz a derapat în afara drumului. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă ce ne așteaptă în perioada următoare.

de Claudia Popovici    |    12 Ian 2024   •   16:49

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus la Antena 3 CNN cât mai durează valul de ger și de când începe vremea să se încălzească în România.

"Astăzi o vreme foarte rece, pentru că și la această oră, de altfel, pe parcursul întregii zile, temperaturile au fost în preponderent negative. La această oră, cele mai coborâte valori, -17° se mențin în continuare la vârful Omul.

De asemenea, în depresiunile din estul Transilvaniei valori sub -15°C, -10°C iar în cea mai mare parte a Moldovei valori sub -9°C, -5°C. În Capitală doar un grad și pe litoral de asemenea 0 - 1°C.

Va urma în continuare o noapte geroasă în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și izolat în rest, pentru că minimele, pe parcursul nopții care urmează vor fi cuprinse între -16 până la -4°C, inclusiv în Capitală, o minimă coborâtă spre -6°C,  -5°C.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România

Mâine, temperaturile vor fi apropiate de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, cel puțin la nivelul maximelor între -5°C până la 5°C însă intensificările de vânt, cu viteze mai ales pe crestele montane înalte, de 70-90km/h, iar în zonele mai joase de relief, la cote mai reduse, de 45-55km/h cu siguranță vor face ca senzația de rece să fie una amplificată, iar minimele pe parcursul nopții care va urma, de sâmbătă spre duminică, de asemenea spre -10°C până la -2°C.

Săptămâna va debuta cu temperaturi ușor în creștere, pentru că ziua de luni și marți, mai ales prima parte a săptămânii, este posibil să aducă valori la nivelul maximelor între 1°C până la 8°C-10°C, cu cele mai mari valori în special în sudul țării", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close