Antena 3 CNN Meteo Luna martie vine cu surprize | ANM, prognoza meteo actualizată

Luna martie vine cu surprize | ANM, prognoza meteo actualizată

Luna martie începe cu o vreme caldă. Meteorologii spun că pe parcursul întregii luni temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

Luna martie vine cu surprize | ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2023   •   17:25

"Pe întreg parcursul lunii martie vor fi oscilație de temperatură. Să nu uităm că iarna nu e, nu s-a terminat de mult. În prima jumătate a lunii temperaturi un pic mai scăzute decât ar trebui să fie în mod normal în jumătatea de nord a țării. Mai cald va fi în jumătatea de sud, iar în ceea ce privește precipitațiile deficit de precipitații, dar pe partea de nord-est și zone din sud să fie și un ușor excedent.

De asemenea, în a 2-a jumătate a lunii martie, deocamdată pare că va fi mai cald decât ar trebui în mod normal, iar cantitățile de precipitații să se încadreze în specificul perioadei, adică într-o săptămână să avem aproximativ 10-15 litri, în medie, în zona de munte, iar în zonele mai joase de relief sub 10 litri. Cam asta ar fi pentru luna martie.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România în luna martie

Dar puțin în detaliu ceea ce se va întâmpla în primele zile 1-3 martie. Temperaturi normale pentru această dată în partea de sud și de est a țării.

Maxime cuprinse între 2 și 8-9 grade, izolat poate chiar și 10 și mai cald decât ar trebui să fie în mod normal în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele termice se vor încadra în marea lor majoritate între 8 și 13-14 grade.

Puține precipitații pe suprafețe mici, slabe cantitativ, sub formă de ploaie, iar la munte mixte, iar acestea să apară cu o probabilitate mai mare în partea de sud-vest și de sud a țării 

ANM, prognoza meteo: unde mai ninge la început de martie, cât cresc maximele

De vineri situația începe să se schimbe. Încet-încet cresc temperaturile în sud și-n est, dar se răcește în vest, în nord și în centru. Acolo unde se vor înmulți precipitațiile, ele să fie sub formă de ploaie, dar nu este exclus să mai fie și cu to, lapoviță și ninsoare, în timp ce în sud și în est mai cald, maxime în general între 7 și 14 grade, iar în interiorul arcului carpatic, în weekend să fie maxime cam între 5 și 10 grade, așa cum arată datele 

Luna martie nu s-a terminat. Statistic vorbind, putem avea zile cu ninsori. Este adevărat că la cum s-a arătat iarna până acum, probabilitatea este redusă, însă nu putem exclude deocamdată în totalitate că nu vom mai avea câteva zile în care să mai vedem fulgi de zăpadă chiar și aici, în sudul țării.

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close