Antena 3 CNN Meteo Vremea se răceşte în România | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Vremea se răceşte în România | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Au fost temperaturi de primăvară și astăzi, în mare parte din țară, dar din această seară vremea se răcește. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

Vremea se răceşte în România | ANM anunţă prognoza meteo actualizată
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    22 Feb 2023   •   17:48

Potrivit meteorologilor, chiar dacă vremea se va răci ușor, sfârșitul de săptămână vine cu un nou val de aer cald, cu maxime mai potrivite pentru luna mai decât pentru luna februarie. În ce zone vor fi din nou 20 de grade Celsius. 

"Într-adevăr, ne îndreptăm spre 20 de grade Celsius. De altfel, și la ora 16:00 consemnăm 19° la Calafat și Zimnicea, 15° la București.

Pentru Calafat și Zimnicea cu 14° decât ar fi normal pentru această perioadă. Ieri am consemnat la Târgu Jiu și Calafat 21° sunt cele mai ridicate valori din luna februarie din acest an, cu 19° în Capitală. Mâine vremea se va răci, în special în regiunile extracarpatice.

Valorile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, nu vor depăși 5- 6°C, în timp ce în restul țării mai putem consemna valori peste normele climatologice valori de peste 10-14 Grade.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România, în weekend

Vineri și sâmbătă, de asemenea, valori situate între cinci până la 14° pentru ca sfârșitul de săptămână, din nou sâmbătă, să vorbim de 20° în special în Lunca Dunării. Iată, din nou, valori de 20° și chiar și ziua de luni, deci noua săptămâna care urmează, valori de 16-17° în sudul extrem al Munteniei și al Dobrogei.

ANM, prognoza meteo: În ce zone se va răci vremea

Însă vorbim și de posibilitatea ca mai ales în următoarele două zile, când vorbim de o vreme mai rece în regiunile extracarpatice și de asemenea și în zona de munte, să consemnăm la altitudini mari de peste 1.500-1.700m predominant ninsori, în timp ce la altitudini sub 1.500m în special în est, sud și parțial în centrul țării, să vorbim și de precipitații mixte și ploi în restul țării, dar și intensificări ale vântului de 70-80km/h în zona montană și 40-50km în zonele mai joase de relief", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close