Antena 3 CNN Meteo De când vom avea temperaturi de vară în România | Directorul ANM anunţă prognoza meteo

De când vom avea temperaturi de vară în România | Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată. Când vine vara în România.

De când vom avea temperaturi de vară în România | Directorul ANM anunţă prognoza meteo
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    05 Mai 2023   •   17:18

"Într-adevăr, este posibil ca începând din ultima decadă a lunii mai, așa cum arată și actualizarea estimărilor pentru intervalul 1 mai-6 iunie, să vorbim, în special pentru ultima decadă, de temperaturi în creștere, chiar peste normalul termic al unei ultime decade mai din țara noastră.

Dar chiar și mai devreme, pentru că deja mâine contăm pe valori de 25 grade. în special în Câmpia de Vest, chiar și duminică, ceea ce înseamnă pragul unei zile de vară din perspectiva temperaturilor maxime. Așadar, iată că variațiile sunt semnificative de la o zi la alta.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România în perioada următoare

Săptămâna viitoare însă, vom vorbi de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile vor scădea cel mult la nivelul maximelor, până la valori cuprinse între 9 grade iată, în Moldova sau în estul Transilvaniei, doar în sudul Olteniei vor mai fi de interes valori de 22 grade minimele vor fi pozitive trei 13grade, inclusiv în Capitală.

Dacă în următoarele zile contăm pe 22-21 grade, săptămâna viitoare și în Capitală valori la nivelul maximelor de numai 16-17 grade ceea ce înseamnă o vreme mai rece pentru perioada în care ne vom afla", a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close