Antena 3 CNN Meteo Schimbări bruşte de vreme în România | Unde scad temperaturile cu 10 grade în decurs de 24 de ore

Schimbări bruşte de vreme în România | Unde scad temperaturile cu 10 grade în decurs de 24 de ore

De la aproape 20 de grade, temperaturile vor scădea brusc în decurs de 24 de ore. În plus, se întorc și ploile în România. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    14 Mar 2023   •   18:06

"Într-adevăr, schimbările semnificative vor fi din punct de vedere termic, dar este vorba de un interval scurt de timp în care o pătrundere de masă mai rece în zona țării noastre va determina scăderea valorilor de temperatură chiar sub cele normale pentru această perioadă, în unele zone.

În zone și aici mă refer la maxime, pe parcursul zilei de joi, cuprinse între 2 și 10 grade. Temperaturile minime rămân comparabile de la o noapte la alta. Acestea se vor încadra, în general, între -7 și 5 grade cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Însă, la finalul acestei săptămâni, din nou, temperaturile vor fi în creștere în majoritatea zonelor țării și se vor situa chiar peste normele specifice perioadei. Vom ajunge din nou la 20 de grade în partea de sud a teritoriului.

Mâine, într-adevăr, ploile vor fi în extindere, în special în regiunile intracarpatice. Ne așteptăm și la cantități mai importante de apă ce vor depăși chiar 15l/m² vor fi și precipitații sub formă de lapoviță în zonele joase de relief, iar la munte, la altitudini de peste 1.500m vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare", a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close