Antena 3 CNN Meteo Val de praf saharian peste România | Noi avertizări meteo de la ANM de ploi şi ninsori. Ce zone sunt vizate

Val de praf saharian peste România | Noi avertizări meteo de la ANM de ploi şi ninsori. Ce zone sunt vizate

Un val de aer cald din nordul Africii va ajunge deasupra României în acest weekend și va aduce cu el o cantitate foarte mare de praf saharian. În plus, sunt așteptate și precipitații. Ce zone sunt vizate.

Val de praf saharian peste România | Noi avertizări meteo de la ANM de ploi şi ninsori. Ce zone sunt vizate
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    24 Feb 2023   •   17:10

"Vorbim din această seară, de la ora 20:00 până luni, la ora 12:00 de o informare meteorologică. Vizează cantități de precipitații însemnate. Precipitațiile își vor extinde aria treptat înspre regiunile vestice, va cuprinde, așa cum am spus, majoritatea regiunilor.

Vorbim de ploi la altitudini de peste 1.500m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică, treptat vom consemna transformarea acestora în ninsori, în special în vest, nord și în centru, dar mai ales în zonele montane, unde se va depune strat consistent de zăpadă și se vor cumula și cantități importante. Vorbim de 60-80l/m² în zona montană și vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală care pot depăși 70-80km/h va fi viscol în zonele mai joase de relief.

ANM, prognoza meteo: Atenționare meteorologică de cod galben de ploi

Vorbim de intensificări între 50-60km/h și tot din această seară, de la ora 20:00 până mâine la ora 16:00.

Vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru Crișana, local Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și altitudini mai mari de 1.500m în zona Carpaților Occidentali, vestul Meridionalilor și nordul Orientalilor va ploua, se vor cumula cantități de 25-40l/m² izolat 50-60l/m² din de vedere termic.

Mâine este posibil în partea de sud-est a țării să ne apropiem de 19-20° chiar și duminică, o vreme deosebit de caldă în această parte a țării, cu valori mai mari de 10° decât ar fi normalul termic al datei din calendar, iar de luni aria precipitațiilor va fi în restrângere", a spus Elena Mateescu, directorul general al ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close