Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo actualizată. Ce zone se vor bucura de ultimele zile cu soare şi cum se va schimba vremea în următoarele zile

Prognoza meteo actualizată. Ce zone se vor bucura de ultimele zile cu soare şi cum se va schimba vremea în următoarele zile

După temperaturi de vară, meteorologii anunță vreme rece și ploi în următoarele zile. Iată cum arată prognoza meteo pentru fiecare zonă în parte.

de Claudia Popovici    |    07 Noi 2022   •   18:39

Meteorologii anunță vreme rece și ploi în următoarele zile. Temperaturile încep să scadă, iar până la sfârșitul lunii maximele rar vor mai depăși 15 grade Celsius.

"Începem totuși cu veștile bune. Mai avem câteva zile de o vară blândă, o vară caldă pentru această perioadă chiar cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal a avea la această dată, până la 17-18-19 grade în partea de sud a țării, chiar dacă dimineața și noaptea vorbim de nebulozitate de nor, stratiforni, de ceață pe aici, pe colo și burniță, de ploi slabe prin regiunile intracarpatice.

Ei bine, răcirea este foarte probabil să se producă la mijlocul acestei săptămâni.

Va veni odată cu sisteme noroase ce vor aduce și ploi în mai multe zone, ploi dinspre regiunile vestice înspre cele estice.

Un sistem frontal va traversa teritoriul țării noastre, sperăm noi, și ne dorim ca acestea să fie și mai însemnate cantitativ. 

Meteorologii anunță vreme rece și ploi în următoarele zile

Repet, la mijlocul acestei săptămâni în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni și odată cu acest sistem frontal, și valori termice în scădere în majoritatea regiunilor.

Foarte probabil ca pe crestele montane să vedem și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar spre finalul săptămânii să vedem temperaturi negative noaptea în mod deosebit în depresiuni.

În zona Capitalei, deocamdată, o vreme bună o vreme blândă de toamnă cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această dată.

Vorbim de 17-18 grade 19 grade la amiază, în condițiile în care la momentul acesta ar trebui să înregistrăm cel mult 13-14 grade și diminețile destul de calde, aș putea spune, chiar dacă nouă nu ni se pare, dar să nu uităm în ce anotimp ne aflăm.

Însă și aici se va strica vremea treptată. La mijlocul acestei săptămâni se mai răcește, sperăm și ne dorim să apară și ploile", a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ANM meteorolog vremea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close