Antena 3 CNN Meteo Vine iarna în România! ANM a emis prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Vine iarna în România! ANM a emis prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Doar o zi ne mai desparte de iarna calendaristică. Meteorologii spun că în Capitală, în prima zi de decembrie este posibil să vedem și primii fulgi de nea din acest sezon. Iată cum arată prognoza meteo.

anm prognoza meteo vremea romania iarna 2022 1 decembrie
Vine iarna în România. ANM a emis prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Sursa foto: Amir Levy/Getty Images
de Claudia Popovici    |    29 Noi 2022   •   17:31

"Într-adevăr, este posibil ca ziua de 1 decembrie zi care reprezintă și debutul calendaristic să aducă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în Capitală, mai ales pe parcursul după-amiezii și în prima parte a nopții când și intensificările de vânt vor fi unele susținute 35-40 de kilometri pe oră și o maximă în jurul a 3 grade Celsius.

Pentru ziua de 1 decembrie la nivelul întregii țări, o vreme insistă în special în regiunile extracarpatice, acolo unde valorile de temperaturi la nivelul maximelor nu vor depăși 3-4- 5-6 grade exceptând în regiunile intracarpatice, unde este posibil să consemnăm valori de până la 7-8 grade și precipitații în extindere.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea pe 1 Decembrie

În jumătatea de sud a țării, mai ales pe seară și pe noapte, este posibil să consemnăm și precipitații mixte ploi, lapoviță și ninsori, exceptând zona Dobrogei, unde vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie, dar în Moldova, sub zona de munte vor predomina ninsorile.

ANM, prognoza meteo. Vine iarna în România

Aşadar de 1 decembrie ne așteptăm la precipitații sub formă de ploaie, dar temporar și lapoviță și ninsoare în Capitală. Vânt cu intensificări cu rafale de 35-40 de kilometri o dimineață rece, o minimă de -1 grad un grad și o maximă de numai 3 grad", a explicat Elena Mateescu, director în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close