Antena 3 CNN Meteo Crăciun cu temperaturi de Paşte, în România. Unde va fi cel mai cald

Crăciun cu temperaturi de Paşte, în România. Unde va fi cel mai cald

Vremea se schimba radical de Sărbători în România. ANM anunţă unde va fi cel mai cald. Iată cum arată prognoza meteo.

Crăciun cu temperaturi de Paşte, în România. Unde va fi cel mai cald
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2022   •   17:07

"Într-adevăr, în sfârșit, pe parcursul zilei de astăzi s-a încălzit și în regiunile sudice, acolo unde în zilele anterioare am avut nebulozitate persistentă.

Şi în aceste condiții temperaturi scăzute, temperaturi chiar ușor negative în mare parte din zona joasă a sudului și estului țării noastre, pentru că în celelalte regiuni s-a resimțit încălzire, mai ales în zonele de deal și de munte.

Chiar și astăzi la deal și la munte am avut temperaturi foarte ridicate, temperaturi de 10 și ușor peste 10 grade. Acestea sunt cu mult mai mari decât ar trebui să se înregistreze la această dată și ne așteptăm ca acest proces de încălzire să se resimtă treptat în toate regiunile.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun

Mâine în cele vestice temperaturi maxime de 10 ușor peste 10 grade, iar de duminică în jumătatea de sud a teritoriului, vom avea în multe localități 10 până la 13-14 grade, în condițiile în care și temperaturile minime sunt în creștere.

Dacă au fost negative în nopțile anterioare, tot în partea de sud și de est a teritoriului ne așteptăm ca treptat să devină ușor pozitive, pentru că în celelalte regiuni deja au fost pozitive. Temperaturi destul de ridicate și sisteme noroase vor mai traversa teritoriul țării noastre.

Ne așteptăm la ploi de data aceasta, pentru că vorbim de o masă de aer cald astăzi în vest, în nord-vest, la noapte și în centru, iar mâine și în celelalte regiuni, însă ploi neînsemnate cantitativ și nici de lungă durată, iar duminică precipitații foarte, foarte puține pe arii restrânse în centru, nord-estul teritoriului.

Însă de duminică noapte ne așteptăm din nou la ceață în zonele joase, în mod deosebit dimineața și noaptea", a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea România
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close