Antena 3 CNN Meteo ANM anunţă un nou record de temperatură în România. A fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor

ANM anunţă un nou record de temperatură în România. A fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor

Record de temperatură, astăzi, în România. Au fost 22.4 grade Celsius ceea ce face ca ziua de 18 ianuarie să fie cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo pentru zilele următoare.

ANM anunţă un nou record de temperatură în România. A fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor
de Claudia Popovici    |    18 Ian 2023   •   17:43

"Într-adevăr, la Turnu Măgurele, astăzi am înregistrat 22.4 grade Celsius devenind astfel recordul absolut al lunii ianuarie față de 7 ianuarie 2001, când la Oravița am înregistrat 22.2 grade Celsius.

De altfel, la foarte multe stații meteorologice, cu siguranță, mai ales în partea de sud-sud-est-est a țării, ziua de astăzi se va consemna ca și un record al celei mai călduroase zile de 18 ianuarie de când se fac măsurători.

Pentru că valorile mai mari de 20 de grade înregistrate în aceste zone, mai ales în sudul extrem, depășesc recordurile anterioare.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în perioada următoare

Și mâine o zi caldă, chiar dacă nu vom mai atinge, posibil 22 de grade cu siguranță valori de 19-20 de grade vor reprezenta recorduri ale unei zile de 19 ianuarie.

Şi în această dimineață trebuie să menționăm, sunt confirmate deja valori la 116 stații meteorologice.

Am înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 18 ianuarie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în perioada 23-30 ianuarie

Cel puțin până la finele lunii ianuarie așa cum arată informațiile la acest moment, când vorbim de o săptămână iată 16-23 ianuarie mai caldă decât în mod obișnuit, cu valori de temperaturi în medie cu 15 grade față de normalul termic al acestei perioade.

Și chiar și semnalul pentru săptămâna 23-30 ianuarie cu o tendință de valori de temperaturi ușor peste medie, e adevărat, cu abateri mai mici, de până la 2.5 grade Celsius există o probabilitate destul de redusă ca în zonele joase de relief, mai ales în zonele de câmpie, să avem un strat consistent de zăpadă.

Cu siguranță însă, vom monitoriza situația și vom actualiza aceste informații în funcție de evoluția condițiilor meteorologice", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close