Antena 3 CNN Meteo Val de aer din Africa peste România | Ce zone se vor bucura de 23 grade şi când revin ploile şi ninsorile

Val de aer din Africa peste România | Ce zone se vor bucura de 23 grade şi când revin ploile şi ninsorile

Un val de aer cald care a venit din nordul Africii a acoperit România și a adus maxime de 23 grade, însă vremea va rămâne capricioasă şi temperaturile vor scădea din nou. Iată prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    24 Mar 2023   •   17:09

Întrebată cât ne vom bucure de aceste temperaturi şi cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare, Elena Mateescu, directorul ANM, a spus:

"Ne vom bucura și în următoarele zile de marți și miercuri. Săptămâna viitoare, pentru o scurtă perioadă, vorbim de o răcire semnificativă, pentru ca din a 2-a parte a săptămânii viitoare, din nou, vremea să fie mai caldă decât în mod obișnuit.

Însă mâine o să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic în partea de vest-nord-centru a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 12-13 grade, în timp ce în sud-sud-est vom înregistra din nou 23 grade, mai ales în Muntenia și Moldova, dar și izolat în Oltenia, inclusiv în Capitală, mâine o maximă de 22-23 grade.

Vremea rămâne caldă pentru ziua de sâmbătă, de asemenea duminică, pentru că, așa cum vorbeam, temperaturile la nivelul maximelor între 13 până la 21 grade, dar și minimele în general pozitive -1, posibil în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 9 grade pentru că mâine, așa cum menționam, în special în intracarpatice, valorile de temperaturi vor fi apropiate de normal.

La munte contăm, în special, pe precipitații mixte, pentru că la altitudini mai mari de 2.000 vor fi de interes și intensificările de vânt, cu viteze de 70-80km/h.

Așadar, o vreme capricioasă, alternanțe scurte de timp, în care, iată, să ne bucurăm de valori de temperaturi ce depășesc bună parte din țară 20 până la 23 grade și, la nivel regional, pentru scurtă vreme, valori de temperaturi apropiate de normele specifice datei din calendar", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close