Antena 3 CNN Meteo Atenţionare meteo imediată! Alertă de ploi şi vijelii. Lista localităţilor afectate

Atenţionare meteo imediată! Alertă de ploi şi vijelii. Lista localităţilor afectate

ANM anunţă o nouă alertă meteo imediată. Sunt aşteptate averse, descãrcãri electrice, grindinã şi intensificãri ale vântului, în mai multe judeţe din ţară.

Atenţionare meteo imediată! Alertă de ploi şi vijelii. Lista localităţilor afectate
Sursa foto: profimedia
de Alexandra Dima    |    01 Iul 2023   •   19:04

Update 19:00 Este Cod Portocaliu până la ora 20:00 în județele Arad (Nădlac) și Timiş (Sânnicolau Mare, Cenad, Sânpetru Mare, Saravale) de averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru nouă judeţe, valabilă de sâmbătă, ora 18:00, până duminică, la ora 6:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în Banat, sudul Crişanei şi Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55-70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Sunt vizate de această atenţionare judeţele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi Arad.

Citeşte şi: Vreme caniculară, aproape în toată țara. Când vin ploile
Totodată, ANM a emis şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă de sâmbătă, ora 18:00, până duminică, ora 23:00. În intervalul menţionat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (1 iulie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (1/2 iulie) în regiunile vestice şi sud-vestice, iar duminică (2 iulie) îndeosebi la deal şi munte, precum şi în sud-est. Local se vor acumula cantităţi de apă de 15-25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp.

Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Mehedinți

Meteorologii au instituit Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi în județul Mehedinți, în intervalul sâmbătă, ora 18.00-duminică, ora 06.00. Local sunt prognozate averse, care pot avea caracter torențial, descărcări electrice, iar pe arii restrânse vijelii și grindină.

„Începând de astăzi, (sâmbătă- n.r.), ora 18:00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până duminică, 2 iulie, la ora 06:00. În intervalul menționat, local, sunt prognozate averse, care pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55...70 km/h, iar pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, anunță ISU Mehedinți.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

„În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere”, se arată în finalul comunicatului de presă.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close