Antena 3 CNN Meteo Atenţionare ANM | Cod galben de vânt puternic în şase judeţe din ţară

Atenţionare ANM | Cod galben de vânt puternic în şase judeţe din ţară

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au atenţionat, marţi dimineaţa, un cod galben de vânt puternic valabile în zone situate în şase judeţe din ţară.

Atenţionare ANM | Cod galben de vânt puternic în şase judeţe din ţară
Sursa foto: Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2023   •   09:22

Astfel, până la ora 10:00, în zona de litoral a judeţului Constanţa, respectiv în localităţile: Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Istria, Săcele, Costineşti, Mangalia, precum şi în zona de litoral a judeţului Tulcea, în localităţile: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe, se vor semnala intensificări temporare ale vântului care vor depăşi la rafală 55 - 60 km/h.

de asemenea, avertizarea este valabilă şi în Delta Dunării, în zona localităţilor Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beştepe, Crişan, C.A. Rosetti, Maliuc şi Pardina, potrivit avertismentului.

Tot până la ora 10:00 se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 - 100 km/h, în zona de munte, la peste 1.800 de metri altitudine, din judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa.

Până la ora 8:00 se vor afla sub Cod galben de vânt puternic, cu viteze la la rafală de 55 - 65 km/h, localităţile Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Racoviţa, Turnu Roşu, Sadu şi Boiţa din judeţul Sibiu.

[GAL layout="2"]

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

×
Subiecte în articol: ANM meteo vremea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close