Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vreme rea! Zonele afectate de codul galben de vijelii

Avertizare meteo ANM de vreme rea! Zonele afectate de codul galben de vijelii

Avertizare meteo ANM. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare meteo de vreme rea, valabilă în mai multe zone ale țării.

de Laura Dinu    |    04 Sep 2023   •   10:15

Avertizarea meteo intră în vigoare în această seară, la ora 21:00 și rămâne valabilă până mâine, la ora 10:00. 

În intervalul menționat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h. 

Intensificări ale vântului vor fi pe parcursul zilei de luni, local și temporar în vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Marți, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării. 

Instabilitate atmosferică în toată țara

De asemenea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se va răci astăzi și în sudul și sud-estul țării, astfel că valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest și în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Dobrogea, precum și în zonele montane și submontane. 

Izolat cantitățile de apă vor mai depăși 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și în sud-est și pe alocuri în extremitatea vestică a țării și la munte și doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45...55 km/h. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, local mai ridicate în estul Munteniei și în Dobrogea până spre 28...29 de grade. 

×
Subiecte în articol: ANM avertizare ANM
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close