Antena 3 CNN Meteo Avertizare hidrologică pentru jumătate din țară! Cod galben de inundații și viituri pe râuri din 23 de județe

Avertizare hidrologică pentru jumătate din țară! Cod galben de inundații și viituri pe râuri din 23 de județe

Râuri din 23 județe sunt vizate de o avertizare hidrologică Cod galben de inundații, valabilă astăzi, până la ora 24:00.

Avertizare hidrologică pentru jumătate din țară! Cod galben de inundații și viituri pe râuri din 23 de județe
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    24 Aug 2022   •   12:18

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o avertizare Cod galben de inundaţii pentru râuri din 23 de judeţe, valabilă până la ora 24:00.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Someşul Mare, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa și Siret.

Astfel, miercuri între orele 12.00 - 24.00, se pot produce inundații pe râuri din Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna și Suceava.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Caraş Severin, Argeş şi Vrancea.

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close