Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de la ANM | Caniculă până vineri în aproape toată țara. Cod portocaliu de vreme severă

Avertizare meteo de la ANM | Caniculă până vineri în aproape toată țara. Cod portocaliu de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți mai multe avertizări valabile în zilele următoare, între care două Coduri portocalii de caniculă ce vizează 17 județe și Capitala, respectiv 14 județe și Bucureștiul. 10 județe vor fi, totuși, pentru scurt timp, sub Cod galben de ploi torențiale.

Avertizare meteo de la ANM | Caniculă până vineri în aproape toată țara. Cod portocaliu de vreme severă
Sursa foto: Abaca Press / Polet Olivier/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2022   •   10:30

Cod galben

A fost actualizat un Cod galben care anunță că marți valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Cod portocaliu

Pentru aceeași zi a fost emis și un Cod portocaliu de caniculă.

Marți în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județele vizare sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Capitala.

Cod galben

Începând de marți ora 18:00 până miercuri ora 3:00, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Cod galben

Apoi, miercuri, joi și vineri valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

Cod portocaliu

Pentru ziua de miercuri va fi în vigoare un Cod portocaliu care anunță că în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local în zonele de munte și în centru, iar după-amiaza și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași și Brăila.

×
Subiecte în articol: canicula meteo ANM
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close