Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ninsori, vânt și ploi în România! 27 de județe, vizate de codul galben de vreme rea

Avertizare meteo ANM de ninsori, vânt și ploi în România! 27 de județe, vizate de codul galben de vreme rea

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis mai multe avertizări meteo cod galben de vreme rea în România.

de Laura Dinu    |    12 Feb 2024   •   10:02

Prima avertizare meteo ANM cod galben este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 18:00.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h. 

Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50...55 km/h. 

Avertizare ANM cod galben de precipitații și ploi

A doua avertizare meteo cod galben este valabilă de astăzi, ora 14:00, până miercuri, ora 10:00. 

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. 

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova, se vor semnala precipitații mixte. 

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h. 

Avertizare ANM cod galben de ninsori

O altă avertizare meteo ANM este valabilă de astăzi, ora 18:00, până mâine, la ora 22:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. 

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie), în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. 

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM cod galben vremea
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close