Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de la ANM. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării

Avertizare meteo de la ANM. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării

Meteorologii au emis o atenţionare de tip nowcasting Cod galben privind intensificări ale vântului, luni seară.

Avertizare meteo de la ANM. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării
Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Tulcea
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2024   •   21:34

Atenţionarea de tip nowcasting Cod galben privind intensificări ale vântului este valabilă în zona montană a judeţelor Suceava şi Neamţ, la peste 1.800 de metri.

În aceste zone, viteza vântului va depăşi, la rafală, 90-100 de kilometri pe oră.

Această atenţionare este valabilă până la miezul nopţii de luni spre marţi.

Citeşte şi: Temperaturi neobișnuite în ianuarie, în România! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru Banat

În prima săptămână, valorile termice se vor menține peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9...12 grade și ale minimelor de 2...5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de 0...3 grade și ale celor nocturne de -6...-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Până spre finalul primei săptămâni, temperatura aerului se va menține la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 8...12 grade și ale minimelor de 2...5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de 0...2 grade și ale minimelor de -6...-4 grade.

Vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-10 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 6...9 grade și ale minimelor de -2...3 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -3...1 grad și ale celor nocturne de -10...-5 grade.

Vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 4-11 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Până spre finalul primei săptămâni, temperatura aerului se va menține la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 7...9 grade și ale minimelor de 2...5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de -2...1 grad și ale minimelor de -8...-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 2-9 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Moldova

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 6...11 grade și ale minimelor de 0...5 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -4...1 grad și ale celor nocturne de -9...-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare îndeosebi în jurul zilelor de 7 și 8 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În prima săptămână, valorile termice se vor menține peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9...13 grade și ale minimelor de 3...5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1...3 grade și ale celor nocturne de -6...-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7-11 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În prima jumătate a intervalului, valorile termice se vor menține peste normele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 9...13 grade și ale minimelor de 0...4 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1...4 grade și ale celor nocturne de -8...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7...11 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 9...13 grade și ale minimelor de 0...4 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de 0...4 grade și ale celor nocturne de -8...-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

Prognoza meteo pentru la munte

Până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 1...4 grade și ale minimelor de -4...-1 grad. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -8...-3 grade și ale celor nocturne de -14...-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4-10 ianuarie.

×
Subiecte în articol: cod galben vant meteo prognoza meteo
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close