Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de la ANM | Cod portocaliu de ploi torențiale

Avertizare meteo de la ANM | Cod portocaliu de ploi torențiale

Meteorologii au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru mare parte a țării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2022   •   12:07

Avertizarea cod galben, care vizează Capitala și majoritatea județelor țării, este în vigoare de marți, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeași oră.

Potrivit meteorologilor, în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

”Ca fenomene de instabilitate atmosferică menționam deja avertizările de cod portocaliu și galben valabile până mâine dimineață la ora 10 și de altfel și estimarea pentru săptămâna 22-29 august - arată o probabilitate ridicată ca regimul fluviometric să fie unul excedentar în jumătatea de  S-V a țării fapt confirmat de ce s-a întâmplat de la începutul acestei săptămâni și ce va fi specific cel puțin până vineri” a spus Elena Mateescu la Antena 3.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este în vigoare tot de marți, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeași oră.

În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...80 l/mp, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

 

 

×
Subiecte în articol: ploi vijelii România meteo vreme
Parteneri
Hidroelectrica, anunţ privind indexul pe luna septembrie 2023
x close