Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de fenomene periculoase | Ploi torenţiale şi furtuni puternice

Avertizare meteo ANM de fenomene periculoase | Ploi torenţiale şi furtuni puternice

ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile în cea mai mare parte a țării, în următoarele 48 de ore.

Avertizare meteo ANM de fenomene periculoase | Ploi torenţiale şi furtuni puternice
Sursa foto: Pixabay
de Alin Tarnovschi    |    28 Mai 2022   •   10:13

Avertizarea cod galben privește instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 28 mai, ora 12 - 30 mai, ora 10, în sud, sud-est și centru (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț)

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10 și privește instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali.

Avertizare meteo ANM de fenomene periculoase în următoarele 48 de ore

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 - 90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75 - 90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM ANM
Parteneri
Profesorii nu opresc greva. Urmează un nou protest uriaş în Bucureşti
x close