Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi de până la 80 de l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi de până la 80 de l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi de până la 80 de l/mp, în următoarele 24 de ore. Meteorologii au publicat harta zonelor afectate de fenomenele extreme.

de Alin Tarnovschi    |    05 Aug 2023   •   10:12

Avertizare meteo ANM de cod portocaliu, valabilă în intervalul 5 august, ora 18.00 - 6 august, ora 10.00.

Astfel, avertizarea meteo de la ANM se referă la instabilitate atmosferică accentuată, care va provoca fenomene meteo extreme în nouă judeţe din ţară.

"În județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...50 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp", se arată în avertizarea meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi de până la 80 de l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

Avertizare meteo ANM. Cod galben în aproape jumătate de ţară

În intervalul 5 august, ora 13.00 - 6 august, ora 10.00, meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

"În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului", au mai arătat meteorologii în avertizare.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close