Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic în zona de sud-est a României

Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic în zona de sud-est a României

Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic în zona de sud-est a României. Meteorologii au emis o avertizare tip cod galben.

Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic în zona de sud-est a României
Sursa foto: Spencer Platt/Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    15 Dec 2021   •   10:00

Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic, emisă astăzi, de meteorologi. Avertizarea de tip cod galben este valabilă în intervalul 15 decembrie, ora 20.00 - 16 decembrie, ora 14.00.

"În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10...15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40...45 km/h.

Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50...60 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în estul Munteniei, unde vor fi și condiții de polei", se arată într-o informare ANM.

Avertizare meteo ANM de ninsori şi vânt puternic în zona de sud-est a României

Avertizare meteo cod galben de ninsori în Dobrogea

Directorul Administraţiai Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat, în direct la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă, dar şi când va ninge.

"O vreme în răcire, inclusiv în partea de sud-est a ţării, acolo unde astăzi am mai înregistrat temperaturi mai mari de 10 grade Celsius, cel mai cald a fost la Călăraşi cu 13 grade Celsius. În această dimineaţă, am avut la 44 de staţii meteo depăşite recordurile pentru temperaturi minime, fiind înregistrate cele mai ridicate valori ale acestor temperaturi pentru o zi de 12 decembrie în România.

Noţile şi dimineţile vor fi reci, temperaturi preponderent negative în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului unde vom avea minime de cel mult 1-2 grade Celsius, iar în zonele depresionare este posibil să înregistrăm valori chiar de până la -7 grade Celsius", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM ANM vremea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close