Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vijelii şi ploi torenţiale de până la 40 de l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

Avertizare meteo ANM de vijelii şi ploi torenţiale de până la 40 de l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

Avertizare meteo ANM de vijelii şi ploi torenţiale ce pot ajunge şi chiar depăşi 40 de l/mp. Meteorologii au emis cod galben pentru mai bine de jumătate de ţară.

de Alin Tarnovschi    |    03 Sep 2023   •   10:14

Avertizarea meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este valabilă de astăzi, 3 septembrie, ora 10.00 până luni, 4 septembrie, ora 06.00.

Ultima avertizare meteo ANM vizează un cod galben de instabilitate atmosferică în mai bine de jumătate de ţară.

"În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului.

Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

Avertizare meteo ANM de vijelii şi ploi torenţiale de până la 40 de l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene extreme

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala local pe parcursul nopții de duminică spre luni și luni și în regiunile sudice", se arată în avertizarea meteo emisă de ANM.

Prognoza meteo ANM pentru Bucureşti

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o prognoză specială pentru București valabilă până luni dimineață. Astfel, dacă pe parcursul zilei va fi cald, la noapte este posibil să apară averse.

Meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul a 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin ziua.

Totuși, pe parcursul nopții se va înnora treptat și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai spune ANM.

Prognoza este valabilă de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 06.00.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM ANM cod galben
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close