Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vijelii, viscol, ceaţă şi chiar polei în următoarele 24 de ore

Avertizare meteo ANM de vijelii, viscol, ceaţă şi chiar polei în următoarele 24 de ore

ANM a emis o avertizare meteo de vijelii, viscol, ceaţă şi chiar polei în următoarele 24 de ore.

Avertizare meteo ANM de vijelii, viscol, ceaţă şi chiar polei în următoarele 24 de ore
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Natalia Seliverstova
de Alin Tarnovschi    |    17 Feb 2022   •   11:09

Avertizarea meteo de tip cod portocaliu este valabilă în intervalul 18 februarie, ora 02.00 - 18 februarie, ora 11.00 şi vizează zone din Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

De asemenea, în intervalul 18 februarie, ora 02.00 - 18 februarie, ora 20.00, meteorologii au emis şi o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului şi viscol la altitudini mari.

"În intervalul menționat în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70...80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h", se arată în avertizarea emisă de ANM.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prognoza meteo până în martie 2022

În săptămâna 21-28 februarie 2022, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 28 februarie - 7 martie 2022, temperatura medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 07 – 14 martie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor avea din nou o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

×
Subiecte în articol: ANM avertizare meteo ANM

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Ajutor de până la 1.900 de euro pentru români! Care sunt condițiile
x close