Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vreme extremă | Cod portocaliu de caniculă în 16 județe, urmat de vijelii și grindină

Avertizare meteo ANM de vreme extremă | Cod portocaliu de caniculă în 16 județe, urmat de vijelii și grindină

Avertizare meteo ANM de vreme extremă, valabilă duminică. Este în vigoare un Cod portocaliu de temperaturi ridicate, pentru 16 județe din sudul țării, iar după-amiază sunt prognozate vijelii.

Avertizare meteo ANM de vreme extremă | Cod portocaliu de caniculă în 16 județe, urmat de vijelii și grindină
Sursa foto: freeimages.com
de Milena Niță    |    24 Iul 2022   •   08:01

Un  număr de 16 județe din sudul țării sunt duminică sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi maxime ce pot ajunge la 41 de grade Celsius.

Sunt sub avertizare Cod portocaliu județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

În aceste zone, în general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. 

Pe parcursul zilei de azi, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii anunță că în jumătatea de nord a țării și pe arii restrânse în rest, începând de după-amiază, vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torenţiale.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close