Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată. Ploi torenţiale de până la 40 de litri pe metru pătrat

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată. Ploi torenţiale de până la 40 de litri pe metru pătrat

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată, emisă astăzi, 14 septembrie 2021, până la ora 22.00.

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată. Ploi torenţiale de până la 40 de litri pe metru pătrat
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Manuel Balles | ANM
de Alin Tarnovschi    |    14 Sep 2021   •   10:16

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată valabilă pentru astăzi, 14 septembrie 2021.

Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 12.00 - 22.00 şi se referă la o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

"Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului", se arată în avertizarea emisă de ANM.

Avertizări de ultimă oră de la meteorologi: ”Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare”

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată. Vremea se schimbă de săptămâna viitoare

Temperaturile scad considerabil și încep ploile, iar aceasta va fi ultima săptămână în care ne vom bucura de vremea caldă, la început de toamnă.

"Să ne bucurăm de această săptămână în care vremea va fi caldă în aproape toată țara, cu temperaturi maxime, în marea lor majoritate, între 22-30 de grade. Ne așteptăm la valori de 31-31 de grade în zona Olteniei, poate și prin sudul Munteniei și în zona Banatului. Și nopțile, diminețile vor fi plăcute în această săptămână, temperaturile minime se vor situa între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Și ploile își vor face apariția, mai ales după-amiaza. Foarte probabil să fie însoțite și de fenomene electrice și sub formă de averse, în conseciță, cantități de peste 10-15 litri pe metru pătrat, în mod deosebit în zonele montane, pe parcursul zilei de mâine (n.r. astăzi, 14 septembrie 2021)", a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: ANM vremea meteo
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close