Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de la ANM | Weekend cu furtuni și ploi abundente

Avertizare meteo de la ANM | Weekend cu furtuni și ploi abundente

Vremea va deveni din ce în ce mai instabilă începând de astăzi. În București va ploua în acest weekend, iar temperaturile nu vor depăşi 33 de grade Celsius.

Avertizare meteo de la ANM | Weekend cu furtuni și ploi abundente
Sursa foto: Bruce Bennett/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   12:30

Vremea va deveni din ce în ce mai instabilă.

Dacă astăzi și mâine ploile se semnalează pe arii restrânse și sunt în general slabe cantitativ, sâmbătă duminică și chiar și luni vor fi pe arii din ce în ce mai extinse și, mai mult decât atât, asociate și cu fenomene specifice instabilității atmosferice, adică frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi torențiale care pot depăși și cantități mai însemnate, în special în intervale scurte de timp.

Sub aspect termic va fi destul de bine, temperaturi ce se vor încadra în marea lor majoritate în normele caracteristice perioade, acest lucru însemnând maxime de la 23-24 de grade în partea de nord a teritoriului, prin depresiuni, până la cel mult 32-33 de grade în extremitatea de sud și de vest a teritoriului.

Și în Capitală vorbim de o vreme normală termic. Temperaturi maxime, de 30 până la 33 de grade.

Foarte probabil ca în zona Capitalei să plouă în acest weekend sâmbătă sau poate duminică, dar vorbim de ploi de vară, adică se pot manifesta cu precădere de după-amiază și seară adică nu o să plouă continuu, vor fi în reprize de ploaie.

Săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sudvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

×
Subiecte în articol: meteo vreme weekend
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close