Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo Cod galben de vijelii, grindină și ceaţă densă în mai multe judeţe din țară

Avertizare meteo Cod galben de vijelii, grindină și ceaţă densă în mai multe judeţe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, vijelii și grindină pentru mai multe localități din 5 județe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2023   •   09:14

Prima dintre avertizări este valabilă până la ora 12 în județul Botoşani: Hudești, Ștefănești, Coțușca, Suharău, Rădăuți-Prut, Ibănești, Cristinești, Avrămeni, Manoleasa, Păltiniș, Mileanca, Pomârla, Santa Mare, Darabani, Dobârceni, Mihălășeni, Viișoara, Hănești, Ripiceni, Concești, Românești, Mitoc și Adășeni.

Se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

O altă avertizare nowcasting Cod galben este valabilă până la ora 10.00 în localitățile Motru, Slivilești, Borăscu, Văgiulești, Bolboși, Drăgotești, Cătunele, Glogova, Samarinești din județul Gorj, Maglavit, Cetate, Plenița, Carpen, Grecești, Verbița, Secu din Dolj și în întreg județul Mehedinţi.

Aici se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula peste 15…20 l/mp, intensificări ale vântului.

Citește și: Vreme caldă, dar instabilă în perioada Paştelui | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

O altă avertizare anunță până la ora 10.00 ceață în zona depresionară a județului Harghita, respectiv în localitățile Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc și Racu.

România, lovită de vremea rea. Avertizare meteo de furtuni şi ploi 

ANM a emis duminică o informare meteo de furtuni şi ploi în toată țara, valabilă până luni dimineaţă. Meteorologii anunță ploi de peste 30 - 40 l/mp și vânt cu rafale de 45 - 50 km/h. De altfel, în cea mai mare parte a săptămânii viitoare va ploua.

Informarea meteo de vreme rea este valabilă de duminică, ora 12.00 până luni, ora 10.00.

În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării.

În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp. 

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45...50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse - în general moderate cantitativ - în majoritatea zonelor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close