Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo cod portocaliu de ploi abundente, emisă de ANM. Se strică vremea în mare parte din țară

Avertizare meteo cod portocaliu de ploi abundente, emisă de ANM. Se strică vremea în mare parte din țară

Specialiștii ANM au emis două avertizări meteo, cod galben și cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate, valabile până miercuri. Meteorologii anunță că vremea se strică, începând de astăzi, în cea mai mare parte a țării.

Avertizare meteo cod portocaliu de ploi abundente, emisă de ANM. Se strică vremea în mare parte din țară
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    08 Aug 2022   •   11:29

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil începând de luni, de la ora 16.00, până miercuri, la ora 10:00.

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil începând de luni, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 10:00.

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

 

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close