Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de vreme rea în România. Elena Mateescu, directorul ANM: "Răcirea va fi una semnificativă"

Avertizare meteo de vreme rea în România. Elena Mateescu, directorul ANM: "Răcirea va fi una semnificativă"

Avertizare meteo de vreme rea, în România, în următoarele zile. Elena Mateescu, directorul ANM, a dezvăluit prognoza pentru perioada ce urmează.

de Alexandra Cojoianu    |    11 Dec 2022   •   21:04

Invitată la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM, a vorbit despre ciclonul din sud si vortexul polar din nord care au lovit Europa.

"Animația termincă ne indică posibilitatea ca întradevăr în următoarele zile, în special la nivelul României, temperatura să scadă.

O scădere semnificativă comparativ cu ce am avut în ultimele două zile pentru că dacă astăzi am avut în partea de sud-est a țării și inclusiv în zona de sud-est Călărași și nu în ultimul rând Cernavodă temperaturi de 21 de grade Celsius, o valoare destul de ridicată pentru perioada în care ne aflăm.

În partea de vest deja masa de aer rece întradevăr dinspre nord-vestul continentului pentru că observăm toate nuanțele de mov, mov deschis sau mov închis, ne arată valori ale temperaturilor foarte scăzute.

Astăzi, în vest, am avut temperaturi de numai 1-2 grade Celsius, la nivelul maximelor, mai coborâte cu peste 10 grade, față de ceea ce am avut ieri.

Ei bine, situația a fost una semnificativă la nivelul diferențelor foarte mari de temperaturi, din partea de vest a țării comparativ cu sud-est și diferențe și amplitudini termice semnificative de la 1-2 grade în partea de vest, nord-vest a țării la 19-20 de grade, inclusiv în Capitală 17-18 grade”, a susținut .Elena Mateescu, director general la ANM.

Pentru săpămâna 12-19 decembrie 2022, directorul ANM a anunțat că "temperatura va scădea brusc".

CITEŞTE ŞI: Alertă de ger puternic în România! Director ANM: "Diferențele de temperatură vor fi mai mari de 15 grade"

"Temperatura scade brusc pentru că iată deja avem temperaturi ușor mai coborâte, deja, în partea de vest, nord-vest a țării, lucru care se va întâmpla și la începutul săptămânii viitoare și acest lucru se va resimți ulterior și în restul țării, pentru că masa de aer rece va aduce această răcire, în extindere, în toată țara.

Marți, temperaturile maximelor, nu vor mai depăși 4-5 grade Celsius. Marți și miercuri răcirea va fi una semnificativă", a adăugat Elena Mateescu.

ANM spune că regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

De asemenea, Elena Mateescu a anunțat că vremea de Crăciun va fi mai caldă decât în mod normal.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close