Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de vreme severă imediată. Caniculă, furtuni şi ploi torenţiale în următoarele 24 de ore

Avertizare meteo de vreme severă imediată. Caniculă, furtuni şi ploi torenţiale în următoarele 24 de ore

Avertizare meteo de vreme severă imediată emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă în următoarele 24 de ore în mare parte din ţară.

Avertizare meteo de vreme severă imediată. Caniculă, furtuni şi ploi torenţiale în următoarele 24 de ore
Sursa foto: Getty Images | amriphoto | Spencer Platt / Staff
de Alin Tarnovschi    |    10 Aug 2021   •   10:08

Avertizare meteo de vreme severă imediată în intervalul 10-11 august 2021, emisă de ANM pentru sudul ţării.

În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade.

Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Potrivit avertizării ANM, judeţele vizate de avertizarea meteo de caniculă şi disconfort termic sunt: Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, dar şi partea de vest a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Meteorologii au anunțat când scăpăm de caniculă. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Avertizare meteo de vreme severă imediată. Furtuni şi ploi în centrul ţării

De asemenea, meteorologii au emis o alertă de tip cod galben, valabilă în intervalul 10 august, ora 13.00 - 10 august, ora 23.00.

În zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...45 l/mp.

Judeţele afectate de codul galben de furtuni şi ploi sunt Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, dar şi zona de munte a judeţelor Argeş şi Vâlcea.

"Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului", se arată în avertizarea meteo de la ANM.

×
Subiecte în articol: vremea meteo ANM
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close