Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale! Aproape toată țara vizată de cod portocaliu și cod galben de fenomene meteo extreme

Avertizare meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale! Aproape toată țara vizată de cod portocaliu și cod galben de fenomene meteo extreme

Avertizare meteo ANM. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea valabile pentru aproape toată țara.

de Laura Dinu    |    30 Aug 2023   •   10:10

Prima avertizare cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 10:00, până în această noapte, la ora 02:00. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.  

Pentru intervalul 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23, a fost emisă o avertizare cod portocaliu.  

În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp. 

O avertizare cod galben, emisă ieri, rămâne valabilă până astăzi, la ora 12:00. 

În intervalul menționat, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. 

De asemenea, rămâne valabilă și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată până la ora 12:00. 

În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.      

Miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului. 

×
Subiecte în articol: avertizare ANM
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close