Antena 3 CNN Meteo Avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină! 12 județe sunt sub Cod portocaliu, 24 de județe sub Cod galben

Avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină! 12 județe sunt sub Cod portocaliu, 24 de județe sub Cod galben

Meteorologii ANM au emis avertizări meteo Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabile pentru 36 de județe ale țării.

Avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină! 12 județe sunt sub Cod portocaliu, 24 de județe sub Cod galben
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Andreea Ştefan    |    18 Iun 2023   •   10:06

Avertizarea meteo Cod portocaliu este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 14:00 – 18 iunie, ora 23:00.

În zona Carpaților Orientali, în vestul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: meteo cod portocaliu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close