Antena 3 CNN Actualitate Caniculă în România: A intrat în vigoare Codul Galben, valabil până sâmbătă. Vezi prognoza meteo

Caniculă în România: A intrat în vigoare Codul Galben, valabil până sâmbătă. Vezi prognoza meteo

Caniculă în România: A intrat în vigoare Codul Galben, valabil până sâmbătă. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Canicula
23 Iul 2009   •   14:01

România se încinge din nou la soare. Cele mai ridicate temperaturi din această vară sunt aşteptate joi după-amiază.

Codul Galben de caniculă, emis miercuri de meteorologi, a intrat în vigoare joi la ora 14:00 şi este valabil până sâmbătă la ora 18:00.

În 32 de judeţe din ţară şi în Capitală, mercurul din termometre va ajunge la 38 de grade Celsius.

Canicula loveşte şi litoralul. Turiştii aflaţi în aceste zile în staţiunile de la malul mării trebuie să se ferească de expunerea prelungită la soare.

Cei care vor avea probleme din cauza caniculei pot apela la punctele de prim ajutor.

PROGNOZA METEO PENTRU VINERI, 24 IULIE:

În ţară, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80, în cea mai mare parte a ţării.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 32 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 15 şi 25 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.
Cerul va fi variabil în nord şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.
Presiunea atmosferică va scădea uşor în cursul zilei
În Bucureşti, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80.

Temperatura maximă va fi de 37...38 de grade, iar cea minimă de 19 ... 21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab.
Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă
La munte, vremea va fi călduroasă, cu cer mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va fi în creştere faţă de ziua precedentă.

Pe litoral, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 21 şi 24 de grade. Temperatura apei mării se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: canicula cod galben prognoza meteo
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close