Antena 3 CNN Meteo Canicula pune stăpânire peste România! Ploile se opresc și vin temperaturi de 38 de grade Celsius

Canicula pune stăpânire peste România! Ploile se opresc și vin temperaturi de 38 de grade Celsius

Meteorologii anunță că, după o lungă perioadă de ploi, canicula pune stăpânire peste România. Vor fi temperaturi de până la 38 grade Celsius.

Canicula pune stăpânire peste România! Ploile se opresc și vin temperaturi de 38 de grade Celsius
de Laura Dinu    |    21 Iun 2021   •   08:39

În ciuda cantităților mari de apă din ultimele zile, care au făcut ravagii în mai multe zone ale țării, Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se schimbă radical. Românii se vor confrunta cu disconfort termic, din cauza temperaturilor care vor urca până la 38 de grade Celsius și a umidității foarte mari. 

Începând cu jumătatea săptămânii, temperaturile vor crește brusc în toate regiunile, datorită unui val de aer cald care va pune stăpânire peste toată țara. 

Vă reamintim însă că România se află, la această oră, sub avertizare meteorologică Cod galben, valabilă până în această seară, la ora 22:00.

Astfel, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20....30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

 

 

×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close